Wij zijn de groenste e•bloemist van Europa en zijn er trots op dat duurzaamheid verankerd is in de gehele bedrijfsvoering. Dit uit zich in een hoge mate van ecologisch bewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid. In het maken van keuzes wegen wij de impact voor mens en milieu zwaar mee met als doel een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst.

We verwerken zoveel mogelijk biologisch- en ecologisch geteelde producten. Ook opereren wij vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand op Green Park Aalsmeer.

Alle feiten op een rijtje:

Bloemenpapier

Onze boeketten worden verpakt in papier wat 100% is vervaardigd van bloemenafval. Voor onze eerste productie is alleen rozenafval gebruikt van een Hollandse kweker, aangevuld met cellulose van bomen uit de Ardennen. Het uiteindelijke doel is om ons eigen bloemenafval te gaan gebruiken voor het produceren van het papier. Dan is de cirkel rond.

No Waste Friday

Iedere donderdag en vrijdag verkopen we onze No Waste Friday bossen. Een fikse bos verschillende bloemen die hierdoor niet in de kliko verdwijnen. Van te voren weet men niet wat men krijgt, en de bloemen moeten zelf worden geschikt tot boeketten of monobossen. Als alle No Waste bossen van een week zijn uitverkocht, hebben we ons doel van Zero Waste bereikt!

Arrive Alive Eco

Om ervoor te zorgen dat onze bloemen zo vers mogelijk aankomen, zijn de stelen van jouw boeket verpakt in Chrysal Arrive Alive Eco. Dit zorgt voor hydratatie van iedere steel gedurende het vervoer en helpt de levensduur van de bloemen te verlengen. Het zakje en de wrap zijn volledig composteerbaar en het elastiekje is gemaakt van natuurrubber. De wrap houdt bloemen vers tijdens het transport en vermindert het waterverbruik en bloemenverspilling in de keten. Het zakje en de wrap kunnen gewoon bij het groenafval.

Duurzaam pand 
Wij werken vanuit een uiterst duurzaam bedrijfspand wat bestaat uit 100% herbruikbaar beton en is uitgerust met een WTW-unit. Met de restwarmte van de koelcellen en vanuit de productiehallen verwarmen en koelen we de kantoorruimtes.

Zonnepanelen
Wij gebruiken alleen duurzame (groene) energie en hebben daarom geen gasaansluiting. De 4.730 zonnepanelen op de daken voorzien grotendeels in onze elektriciteitsbehoefte.

Elektrisch rijden
Met ruim 60 laadpalen stimuleren we collega’s en partners om elektrisch te rijden van en naar het werk, leveranciers en klanten. Ook onze tijdelijke krachten worden elektrisch vervoerd met busjes die op zelf opgewekte stroom rijden. En we kunnen een deel van onze klanten en leveranciers bezoeken op onze elektrische fat-bikes.

Water- en afval recycling
Wij zijn zelfvoorzienend in onze waterbehoefte. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd voor de bloemen en het afvalwater wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt voor de toiletten in ons pand. Afval sorteren we zorgvuldig om het te kunnen hergebruiken. Zo zijn er in onze productieruimte een kartonpers en afvoerband voor kartonnen bloemverpakkingen. Ons doel om in 2020 ons plasticgebruik met 50% te verminderen hebben we ruimschoots behaald.

Sedum daken
Op de daken rondom ons pand is 140 m² aan duurzaam sedum dak geplaatst. Deze daken zorgen voor een goede isolatie, dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot en nemen fijnstof op. Datzelfde geldt voor de grote bomen rondom onze panden.

Certificering
Wij werken op een transparante wijze met onze leveranciers en kennen de herkomst van onze producten. Ook in de toepassing van de overige materialen weten we precies waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Onze kwekers en andere toeleveranciers worden met de grootste zorg geselecteerd. Alles dagvers en duurzaam en gericht op zo min mogelijk afval en een neutrale carbon footprint. Dit alles is ook terug te zien in de certificaten die wij hebben behaald. Zoals: ISO 9001:2015 + ISO 14001:2015 + Global G.A.P. CoC + GGN label + FSC + MPS Florimark trade + Fairtrade + Amfori BSCI. Ook zijn we sinds 2019 aangesloten bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI).

e•bee

Rondom ons pand vind je een bijenhotel, meerdere insectenhotels en een heus bijenvolk van ruim 30.000 bijen. Onze eigen imker Lieke houdt het welzijn van de bijen nauwlettend in de gaten. Middels het e•bee programma steunen we ons eigen bijenvolk, zorgen we voor nieuwe volken en faciliteren we bloemenveldjes. Dit doen we door naast een stuk promotie voor de bijen ook een klein bedrag te reserveren per verkocht boeket. Zo kan iedereen op een natuurlijke manier zijn steentje bijdragen aan dit mooie en belangrijke initiatief.