Tropische verrassing incl. pot

Geef tropische sferen met deze Alocasia Macrorrhiza & Musa Oriental Dwarf! Inclusief potten.

 

Zorg voor de bijen

 

Kwaliteit

 

Duurzaam

Omschrijving

De Alocasia Macrorrhiza wordt ook wel olifantsoor genoemd doordat zijn bladeren kunnen uitgroeien tot enorme bladeren waarbij ze lijken op olifanten oren. De bladeren kunnen tot wel een meter breed worden. Daarom zul je in de natuur ook meerdere dieren onder deze grote bladeren schuilen. Deze plant is niet giftig voor je huisdieren en wordt zelfs gegeten door mensen uit Zuidoost-Azië. 

Als je de Alocasia water hebt gegeven kunnen er druppeltjes ontstaan aan het uiteinde van de bladeren. Dit komt omdat deze plant het water opneemt via zijn wortels, maar dit weer verdampt via de bladeren. Pas daarom op met waar je mij neerzet, er zouden wat druppeltjes kunnen belanden op de vloer of tafel en dat kan vlekjes veroorzaken. Deze olifantsoor houdt van een lichte standplaats uit de directe zon. Bij te weinig licht kunnen zijn bladeren bruine randjes krijgen en eventueel gaan hangen, maar dit kan ook als hij in een te kleine pot is gezet. Bij een licht vochtige grond groeit deze plant het beste, laat hem dus niet helemaal uitdrogen. In de winter heeft deze plant minder water nodig en door het gehele jaar vind hij wat plantenvoeding een keer per maand prettig. 

De Musa Oriental Dwarf is familie van de bananenplant. Hij is daardoor ook niet schadelijk voor huisdieren want ook deze plant kan geschikt zijn om mee te koken. De mini Musa is speciaal, omdat hij erg compact groeit met zijn bladeren en er hierdoor gezellig en vol uit ziet. Ook deze plant kan wat druppeltjes aan de uiteinde van zijn blad hebben, pas daarom vooral op met houten vloeren en tafels. 

De mini Musa staat graag op een lichte en warme standplaats, maar wilt geen direct zonlicht op zijn bladeren. Eigenlijk zijn alle temperaturen goed voor de Musa, maar lager dan 15 graden vind deze plant niet leuk. De Musa heeft graag een vochtige grond, maar pas op voor een blijvend laagje water in de pot dat vind hij iets te machtig. Laat de Musa nooit helemaal uitdrogen en geef hem wat extra water bij warme dagen. Voor mooie en sterke bladeren doet eens per maand wat kamperplantvoeding deze plant erg goed.

Bij elke plant een pot

Bij e•bloom wordt elke plant standaard in een pot geleverd zoals op de afbeelding te zien is. Zo heb jij meteen een leuke pot in huis, maar geeft het ook extra leuk als cadeau.  

Luchtzuiverende plant

De mini Musa bananenplant heeft een luchtzuiverende functie. Hij neutraliseert schadelijke stoffen en zetten CO₂ om in zuurstof. Door het verdampingsproces van de bladeren van de mini bananenplant verbetert hij ook nog eens de luchtvochtigheid. Daar kun je je adem bij ophalen! 

Specificaties

  • Hoogte Alocasia Macrorrhiza 70-75 cm, houten pot met een diameter van 17 cm
  • Hoogte Musa Oriental Dwarf 25-30 cm, pot van gevlochten vlas met een diameter van 12 cm
  • Inclusief trendy potten
  • Duurzaam gekweekt
  • Verpakt in speciale plantenverpakking voor een veilige reis 
  • Gratis persoonlijke boodschap bij verzending als cadeau 

Duurzaam

Als onderdeel van Groenland B.V. hebben wij duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan. Sterker nog, het zit in ons DNA. Dit komt terug in ons pand, onze manier van werken, onze producten en het steunen van onder andere de bijen. Wil je meer weten? Hier kun je er meer over lezen

e•bee

Voor ieder boeket of plantencombinatie die je online bij ons koopt ontvang je e•bees. Hiermee spaar je voor een mooi kortingsbedrag voor jezelf en indirect voor de bijen. Je kunt je e•bees  inwisselen voor een vouchercode. Deze code kun je eenmalig gebruiken, geldt voor je hele bestelling en vervalt na een half jaar. In jouw account kun je zien hoeveel e•bees je hebt gespaard. Zijn jouw e•bees verlopen? Dan worden deze automatisch gedoneerd aan e•bee the buzzing community waarmee we onze imker steunen zodat zij zorg kan dragen voor de uitbreiding van de volken. Ook schaffen we nieuwe bijenkasten aan en leggen bloemenveldjes aan op diverse locaties. Kortom, ongemerkt spaar je mee aan dit mooie doel met als beloning, meer bijen, én een lekkere korting in de shop! Dus, Join the Hive!

Meer weten over e•bee the buzzing community? Volg ons op Instagram @e.bee.nl of lees meer op deze pagina.

Productdetails

0022
8713626038259

Datasheet

Plantsoort
Alocasia Macrorrhiza XL
Musa Oriental Dwarf

Specifieke referenties

Je bent misschien ook geïnteresseerd in